Czech Republic, The Senses + Srbsko + Kotelna 55
WEDDING DAY

Photos by Teru Menclová / Production by Yes&Yes / Flowers by Mat Flowers / Sweet by PunkRockCakes / Savory by Sweet & Pepper DAYS / Rings by 27JEWELRY / Dress by Denisa Dovala / Crown by ISIS Jewellery / Make-Up by Martina Knížová / Hair styling by Míra Kozák / Hair color+cut by Michaela Drbohlavová from Hairborn / Nails by The Nail Shop

Nikdy jsem nechtěla být princeznou.

A… tak nějak neplánovaně… to dopadlo tak, že mi Pólík při prvním pohledu v den D řekl, že vypadám jako princezna z ledového království.

Když jsem přemýšlela o šatech, bylo jasné, že budou lokální, od nějaké šikovné designérky a budu se chtít aktivně podílet na vymýšlení. Moje kroky tak vedly ke kamarádce a skvělé módní návrhářce, kreativní duši a nádherné ženě Denise Dovalové, od které už jedny šaty mám. Ukázala jsem ji konkrétní šaty, které jsem ve složce „inspirace“ měla roky… A Denisa udělala něco neskutečného – vytvořila jedinečné šaty přesně pro mě a jako z gotické pohádky Dolce & Gabbana. S dlouhými krajkovými rukávy, lodičkovým výstřihem, sukní s „ombré efektem“ díky využití hry s krajkou a odlišné barevy podšívky. Byla fuška najít v našich obchodech alespoň trochu použitelné látky, ale dali jsme to. I když s drobnými ústupky.

Bordová je barva, kterou máme s Pólíkem rádi oba. Rozhodli jsme se ji tedy zakomponovat decentně i do svatební dekorace. Pól měl bordové sako a já šla do bordové rtěnky Lime Crime Metallic Velvetines v odstínu Raisin Hell – děkuju Marti! Bordová se zlehka objevila i ve svatební kytici a korsáži. Oproti tomu mani a pedi jsem si v The Nail Shop nechala nalakovat v temně šedé s lehkými glitry.

Účes byl jasný od začátku – taková ta moje klasika, u které vždycky s Mírou skončíme – rozpuštěné přirozené vlny. Věděla jsem ale, že je na svatební den budu chtít trošku „dozdobit“ a čelenka nebo korunka do vlasů byla jasná volba. Hledala jsem ale netradiční. Jinou. A pak jsem objevila Alis a její šperky z nerostů a minerálů. Tvoří pod značkou ISIS Jewellery pojmenované podle bohyně Isis, která je silně spjatá s přírodou. Když jsem uviděla její korunka se surovými přírodními křišťály, bylo mi jasné, že ji musím mít. Že je to TA třešnička na dortu :) Můj taťka totiž od dětství sbírá nerosty a minerály. Bylo tedy jasné, že obří krystal doplní i nádhernou svatební kytici od Mat Flowers, kterou mi Pólík předal jako překvapení při našem „first look“ :)

Ptáte se na botky? Lodičky s bambulkama jsem sehnala v TK Maxx ve Varšavě a byla to láska na první pohled! Sice chvíli trvalo, než jsme s Aki našly moje číslo (objely jsme kvůli tomu celou Varšavu – děkuju!), ale mám je! Jsou to ty nejvíc ťuťu ňuňu střevíčky od Betsey Johnson. A totálně nečekané a vlastně absolutně se nehodící! :D Najdete je pod názvem „Lylly Pom Pom Ankle strap heels“. Miluju je!

Sečteno podtrženo – DĚKUJU <3

Víte, já bych tou nevěstou mohla být opravdu každý rok… tolik směrů, kterými se můžete vydat a detailů, se kterými si můžete vyhrát! A jenom jednou za život – to prostě není fér… :D Myslím si, že si to na nějaké naše výročí v menším kruhu blízkých a nebo jen tak sami dva zopakujeme. A bude to zase úplně jiné…